Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/digitopi/public_html/portabilitate.com/blog.portabilitate.com/index.php on line 41

Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/digitopi/public_html/portabilitate.com/blog.portabilitate.com/index.php on line 48

Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/digitopi/public_html/portabilitate.com/blog.portabilitate.com/index.php on line 55

Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /home/digitopi/public_html/portabilitate.com/blog.portabilitate.com/index.php on line 61
OnlyOne Blog - Uraganul IKE si dolarul american
Uraganul IKE si dolarul american 
Doar ce incepuse sa creasca dolarul cand coasta de est a SUA a fost lovita de uraganul IKE. Drept urmare au fost inchise platformele petroliere cu toate ca, cel putin teoretic, ele nu sunt in calea uraganului. Rezultatul? Creste pretul petrolului. Deci iar scade dolarul?

[ view entry ] ( 479 views )   |  permalink
Romtelecom si telefonia mobila 
Romtelecom a castigat acum cateva zile licitatia organizata de ANRCTI pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.
Asta inseamna ca in curand vom avea un al 6-lea operator de telefonie mobila pe o piata deja aglomerata. Primele reactii nu au intarziat sa apara, deoarece Romtelecom face parte dintr-un grup care detine deja o licenta de telefonie mobila in Romania, si prin urmare, cel putin teoretic, nu ar fi avut dreptul sa participe la licitatie.

"Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata astazi (luni-n.r.) nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile. Asa cum s-a exprimat si Consiliul Concurentei, actionarii operatorilor care detineau licente de comunicatii mobile nu erau eligibili sa participe la licitatie. Cu toate acestea actionarii majoritari ai Cosmote si Romtelecom au acum doua licente" au declarat luni, dupa aflarea deciziei ANRCTI, reprezentantii Vodafone Romania.
La randul lor, reprezentantii Orange Romania s-au declarat surprinsi de decizia ANRCTI, dar s-au rezumat sa declare ca vor reactiona dupa ce instantele de judecata se vor pronunta pe marginea acestui subiect.

Ce segment de piata tintesc cei de la Romtelecom prin aceasta licenta, ramane sa vedem odata cu lansarea primelor oferte comerciale. Licenta a fost gandita initial cu scopul de a asigura servicii de data mobile in locurile greu accesibile cu infrastructura clasica terestra, si mai putin cu scopul de a aduce un concurent in plus pe piata datelor mobile broadband.
Se pare insa ca in euforia castigarii licitatiei, oficialii Romtelecom deja s-au gandit cum pot sa loveasca in interesele celorlalti operatori, furnizori de date mobile, atentand la piata acestora.
Intr-un interviu acordat publicatiei dailybusiness, oficialii Romtelecom mentioneaza ca:
"Imediat ce vom primi licenta, vom incepe construirea retelei bazate pe tehnologia CDMA si vom lansa noile servicii cat mai repede posibil. Obiectivul nostru principal este de a folosi licenta pentru a oferi servicii de Internet mobil de banda larga, in plus fata de serviciile pe care le oferim deja (voce, Internet fix de banda larga, TV)"
... In prima faza, vom targeta clientii care ne-au contactat, in timp, pentru a cere servicii de acest gen, ADSL sau telefonie sau Internet si noi nu am putut sa le oferim, neavand acoperire in acele zone. Sunt cateva mii de astfel de potentiali clienti carora le vom aduce asta la cunostinta in momentul in care vom ajunge in zona lor.
... Si dupa ce veti incerca sa atrageti clientii care s-au aratat deja interesati de serviciile Romtelecom?
... YI: Ne vom concentra pe clientii business.

Deci in concluzie, o licitatie mai mult sau mai putin la misto. Se pare ca obiectivul principal avut in vedere, si care a fost in fapt solicitat de catre oficialii UE pentru a permite si zonelor rurale accesul la internet in banda larga, a fost deja dat uitarii.

Personal, nu cred in succesul noii retele de telefonie mobila.
Cred ca batalia viitorului in telecomunicatii se va axa pe wimax. O era in care privind inapoi, ne vom mira ca odinioara, plateam ca sa vorbim la telefon. O era in care nu vom mai avea numere de telefon ci unul sau mai multe ID uri, toate in acelasi dispozitiv mobil. Dispozitiv care ne va asigura telecomunicatii totale, mobile, globale.

[ view entry ] ( 340 views )   |  permalink
Eu, One 
Multi de unu.
Cifra unu ma defineste. M-a urmarit mereu. Cu toate astea nu am luat niciodata premiul 1. De multe ori insa, am luat premiul 2.
Mai tarziu l-am intalnit pe zero. Am aflat ca aranjate intr-o anumita ordine, cele 2 cifre binare prind viata si pot da nastere nu numai la programe de calculator, ci pot forma imagini, sunete, chiar animatii. De fapt am ajuns sa consider puterea cifrei unu in apropierea lui zero, nelimitata.

De multa vreme lumea nu ma mai striga pe nume. Am avut mai multe asa zise nick-uri sau porecle, toate aveau ceva in comun - sufixul one. Ceea ce ne duce la motivul pentru care scriu aceste prime randuri, si de ce blogul meu se numeste only one blog, not just telecom.

Cred ca ar fi normal sa scriu cateva randuri despre mine.
Ma numesc Dan.
Traiesc deja de 3 decenii. Pare mult dar parca au trecut repede; prea repede. Imi plac: tehnologia, computerele in special, fotografia, sportul, calatoriile si femeile frumoase. Imi place ca lucrurile pe care le fac sa fie bine facute. Imi place ca oamenii sa inteleaga diferenta intre un lucru bine facut si unul facut doar pentru a nu ramane nefacut.
Urasc minciuna si duplicitatea.

George Bernard Shaw spunea candva:
"The resonable man adapts himself to the world; the unresonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man."

Si la final, o dedicatie pentru toti cei care vad lucrurile altfel.[ view entry ] ( 584 views )   |  permalink

<<First <Back | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |